Inleiding

Deze site moet er ons helpen aan herinneren wat er op 6 juni 1944 allemaal is gebeurd op de Normandische stranden.  Vanaf heel jong al was ik gefascineerd door de speelfilm "De langste dag", en enkele jaren geleden ben ik dan voor de eerste keer naar Normandië getrokken om de overblijfselen van deze periode te gaan bezichtigen.
In 2002 publiceerde ik mijn foto’s op verschillende homepage, nadien gebruikte ik de gratis webruimte van mijn eigen Internetprovider. Ik voegde er teksten bij en kreeg hulp van vrienden. In 2005 Besloot ik mijn eigen Domein aan te vragen en een volwaardige site te creeren.

Nu enkele jaren later ga ik nog op regelmatige basis naar Normandie toe vergezeld met
mijn vriendin en of met vrienden, elk jaar minstens een keer naar deze prachtige streek en maak ik er telkens talrijke foto's die ik nadien op pc verwerk.

In de navigatie van de site hebben wij getracht het zo simpel mogelijk te houden, zodat iedereen met gemak zijn weg erin kan vinden, men kan er per hoofstuk gemakkelijk terugvinden wat men eigenlijk zoekt.

Eind 2007 Besloten wij onze tweede site tot leven te roepen zodat wij het gedeelte van Wereldoorlog I en Wereldoorlog II apart konden houden. Men kan er allerlei informatie betreffende de Wereldoorlogen er op terugvinden. De plaatsen die wij in Frankrijk, Nederland, Duitsland, Luxemburg, en natuurlijk  in België hebben bezocht gaan er voortaan op terug te vinden zijn.

www.wereldoorlog.be

2008 : Onze derde site is er ook, met toeristische informatie over onze buurlanden die niets met de Twee Wereldoorlogen te maken hebben. Wij komen verschillende mooie dingen tegen in onze zoektochten naar oorlogsverleden dat het jammer zou zijn u deze te onthouden.

www.info-toerisme.be

Wij verwelkomen u graag op onze twee andere sites en wensen u veel plezier tijdens u virtuele reis door de geschiedenis van de Twee wereldoorlogen en door de toeristische streken van de Benelux, Duitsland en Frankrijk. Zijn er vragen of suggesties zijn die van harte welkom op volgend adres : info@dday-normandie.be

Wie weet komen we elkaar eens tegen en misschien in het klein gezellig cafeetje op Utah Beach. Zie de twee bovenste foto's...

De drie foto's hier onder zijn van het Amerikaans kerkhof in "Colleville-sur-Mer" (Omaha Beach).  Hier zijn ook de eerste beelden gedraaid van "Saving Private Ryan".

 

 

© http://www.wereldoorlog.be