Basismenu

Bunker van Longues-sur-Mer (normandië) 2005

In 2005 ontstond mijn eerste website over de langste dag (dday-normandie.be), na tien jaar stopt deze site ermee, mijn web provider biedt me zoveel ruimte aan dat ik nu de gehele site betreffende de Langste Dag hier ga integreren, omdat dit gewoon een hoofdstuk is van Wereldoorlog II.

In het begin was er mij niet zoveel ruimte aangeboden op het web, dus besloot ik in 2007 deze site te ontwerpen voor alles wat betreft Wereldoorlog I en Wereldoorlog II, achteraf ontstond er ook nog de website www.info-toerisme.be. Info-toerisme zal ook nog blijven bestaan en na enkele jaren niet meer onderhouden te zijn geweest ga ik me nu regelmatig terug mee bezig houden met de deze twee websites.

De site is in een paar hoofdstukken ingedeeld, hier volgt een klein overzicht ervan:

De Buffalo MK IV (LVT) in Kotem : Mits dit monument op amper 10 minuutjes van mijn vorige woonplaats staat was het een beetje logisch dat die ook een apart hoofdstuk kreeg. Ik heb de evolutie mogen meemaken van de tweede restauratie, en ik zal de Buffalo altijd een beetje in mijn hart dragen. In dit hoofdstuk kan u meer vernemen over het monument, en naar verloop van tijd nog meer informatie gaat over verschijnen.

Buffalo MK IV Kotem

WO I : Daar gaan we de geschiedenis van de Grote Oorlog met zijn slagvelden weergeven. Dit thema groeit langzaam aan tot een belangrijk hoofdstuk, tijdens de lange winteravonden gaat daar nog verder aan gewerkt worden. Momenteel kan men er al een link terugvinden die doorverwijst naar de Forten van Luik. De eerste forten werden namelijk gebouwd om ons land te kunnen verdedigen indien er een dreiging zou ontstaan, Frankrijk en Duitsland waren toen niet de beste vriendjes en in 1914 ontstond dus de Eerste wereldoorlog.

Begraafplaats van Rossignol - 2012

WO II : Thema dat stilaan dimensie aan het krijgen is, vooral door een belangrijk deel over de Slag om de Ardennen. In de Ardennen heeft het laatste echte offensief plaats gevonden van de Duitsers tijdens  Wereldoorlog II. Ook niet onbelangrijk is het gedeelte over de Forten van Luik waar we nu momenteel aan het werken zijn, wij spreken hier dan over de Forten die in de jaren dertig zijn gebouwd ter versterking van de bestaande forten, mits dat er weer dreiging vanuit Duitsland aan het ontstaan was. Dreiging die op 10 mei 1940 een feit was, Duitsland viel toen ons land aan via het fort van Eben-Emael.

Bunker van Marville - 2012

D-Day : Wat vroeger een onafhankelijke site was is sinds november 2015 geïntegreerd in de site wereldoorlog, dit hoofdstuk is gewijd aan de grootste invasie aller tijden op de stranden van Normandië op 6 juni 1944. Wij hebben deze landingsstrook meermaals bezocht en blijft steeds fascineren.

Landingsvaartuig aan het museum van Utah Beach - 2003

Wij wensen u veel plezier toe tijdens het surfen op onze Site, indien er opmerkingen of voorstellen zijn, kan u steeds terecht op info@wereldoorlog.be

 

© http://www.wereldoorlog.be