Een woord vooraf

In 2002 ben ik begonnen met het publiceren van mijn eerste foto’s over Normandië op enkele pagina’s op het internet, hierbij eindigde het niet en in 2003 experimenteerde ik op enkele gratis aangeboden webruimtes. In 2005 maakte ik een eerste creatie van een site en plaatste deze op internet gebruikmakend van de ruimte me gratis aangeboden werd door mijn internet provider. Op 15 februari 2006 zag de site “dday-normandië.be “ het daglicht en beetje bij beetje groeide mijn informatie aan. Ondertussen zoals eerder vermeld heb ik besloten de ruimte Wereldoorlog en dday-normandie samen te voegen. In 2003 leerde ik Jeroen kennen en samen trokken we erop uit om de Belgische Ardennen te gaan verkennen, de gemaakte foto’s werden allen opgeslagen op mijn computer. In 2007 Besloot ik www.wereldoorlog.be te lanceren, natuurlijk kwamen onze foto’s van pas om een groot gedeelte over de slag van de Ardennen te publiceren. Kort nadien kreeg de Buffalo in Kotem die zich amper op een paar kilometers van mijn toenmalige woonplaats bevindt een eigen hoofdstuk. Mits WO II het gevolg is van WO I kwam er ook meer informatie erbij over de Grote Oorlog Ondertussen handelt een deel van de site nu ook over de eerste wereldoorlog. Door de jaren heen gingen er ook meer uitstappen naar buitenland, soms alleen of met mijn toenmalige partner en Jeroen ging toen ook regelmatig mee.

Bunker van La Coupole te Saint-Omer

Tijdens deze uitstappen maakten we ook foto’s die eigenlijk niets met de Wereldoorlogen te maken hadden maar toch de moeite waren om gepubliceerd te worden en ook door de stijgende vraag naar informatie over toeristische plekjes in de streek, besloot ik op 20 februari 2008 de site "www.info-toerisme.be" te lanceren, deze handelt voornamelijk over toeristische plekjes en foto’s, door ons ter plaatse gemaakt.

Jeroen en ikzelf zijn beiden afkomstig van Belgisch Limburg,

Gerard, webmeester geboren in 1959, heeft een technische opleiding, met een specialisatie Handel. Bij de opkomst van de eerste computers lanceerde hij zich direct in deze branche en zou deze nooit meer verlaten. Werkzaam als technisch beambte. Zijn hobby’s zijn de geschiedenis over de wereldoorlogen en deze over Normandië. Tijdens de lange winter avonden houdt hij zich vooral bezig met zijn foto’s gemaakt gedurende het voorbije jaar. Ook maakt hij van tijd tot tijd video opnames die hij dan bewerkt op de computer. Tijdens de weekends als het weer het toelaat trekt hij er het liefst opuit vergezeld door Jeroen. Deze uitstapjes zijn niet noodzakelijk in België maar ook in de buurlanden...

 

Gerard bij de pas gerestaureerde Sherman M4 te Bastenaken (2007-06-03).


Sinds dat Gerard en Jeroen zich hebben leren kennen gingen ze regelmatig samen op stap. Jeroen is van 1972 en is netwerkbeheerder in een ziekenhuis in Nederland. Hij is geïnteresseerd in de geschiedenis van Normandië  in het algemeen maar ook over de tweede wereldoorlog. In het begin hield hij zich vooral bezig met het maken van video opnames. Sinds 2007 is hij in het bezit van een digitale spiegelreflex camera Olympus D-400 met lens 40-150 mm en legt hij zich nu meer en meer toe op het nemen van foto’s. Ook houdt hij zich bezig met het zoeken naar informatie over Nederland.

 

Jeroen op in Beffe (2006-04-17)

Wij wensen u heel veel plezier op U virtuele reis op onze site en wij nodigen u uit om onze tweede site www.info-toerisme.be te gaan bezoeken

 

© http://www.wereldoorlog.be